4 Semne ca uscatorul de rufe e pe cale sa se strice

Atunci cand te afli acasa si iti desfasori activitatile zilnice ultimul lucru pe care vrei sa il simti este un miros puternic de fum. Acesta se raspandeste rapid prin casa si este produs de arderea unui obiect sau material. Dupa ce cautati prin casa, descoperiti ca provine de la incarcatura de rufe pe care ati pus-o in uscator cu nici zece minute in urma. Trebuie sa va uscati hainele, asa ca ridicati din umeri si va continuati drumul.

Aceasta este, probabil, cea mai grava greseala pe care o puteti face. Daca ignorati semnele clare ca aparatul dvs. electrocasnic trebuie reparat, riscati un incendiu sau chiar sa fiti electrocutat de acesta la urmatoarea utilizare. Pentru a va ajuta sa decideti daca uscatorul dvs. are nevoie de o reparatie de specialitate, plaforma Reparatii-electrocasnice.net  mai multe semne clare ca aveti nevoie de repararea uscatorului.

1. A mai luat foc inainte

Acest lucru suna un pic cam extrem, dar se intampla. Chiar daca este un incendiu mic, trebuie sa opresti imediat uscatorul si sa apelezi la o firma de reparatii de specialitate. In niciun caz nu porniti din nou uscatorul pana cand nu vine cineva sa-l verifice.

De cele mai multe ori, incendiile topesc carcasa sau provoaca un alt tip de daune interne. Daca il porniti din nou inainte de a fi reparat, veti risca sa izbucneasca un al doilea incendiu, posibil mai mare, sau sa va electrocutati.

2. Face zgomote puternice

Uscatoarele care fac zgomote nu sunt neobisnuite, mai ales daca arunci in ele o pereche de pantofi sau ceva cu fermoare. Ceea ce nu este obisnuit este ca aceasta sa faca zgomote puternice atunci cand aceste lucruri nu sunt in uscator sau daca zgomotul este puternic chiar si pentru pantofi.

Acest lucru ar putea insemna ca cureaua uscatorului dumneavoastra este slabita. Daca o lasati necontrolata, s-ar putea rupe. Vreti sa rezolvati aceasta problema inainte ca acest lucru sa se intample pentru a evita sa trebuiasca sa cheltuiti bani pentru o curea noua. Chiar daca nu este costisitor sa vina o companie sa va inlocuiasca cureaua, tot sunt bani pe care i-ati pierdut.

3. Uscatorul functioneaza, dar nu se invarte

Un alt indicator ca ceva nu este in regula cu cureaua uscatorului este daca aparatul functioneaza, dar tamburul nu se invarte. Acest lucru inseamna, de obicei, ca cureaua s-a rupt. Desi este regretabil, deoarece va trebui sa platiti pentru o curea, este o reparatie simpla care nu va costa prea mult.

Apelati la un serviciu de reparatii electrocasnice Suceava pentru a va inlocui cureaua. Hainele dvs. nu se vor usca uniform pana cand nu o faceti, ceea ce le poate face sa miroasa destul de urat dupa o vreme.

4. Hainele dureaza o vesnicie sa se usuce

Cand v-ati cumparat prima data uscatorul, acesta avea nevoie de doar 45 de minute pentru a va usca hainele. In ultimele cateva luni, acest interval a crescut constant. Fie continuati sa iti umpli prea mult uscatorul, fie exista o problema mai profunda care trebuie identificata. Un profesionist va putea sa va spuna daca aveti o problema cu cureaua, un senzor stricat, o problema electrica sau o combinatie amuzanta a tuturor celor trei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *