In mod sigur nu stiai aceste lucruri despre televizoare

Televizoarele moderne cu ecran plat sunt cele mai putin prietenoase cu reparatiile

Spre deosebire de televizoarele cu tuburi de odinioara, televizoarele cu ecran plat nu sunt usor de reparat. Cu cat orice tehnologie devine mai subtire, cu atat devine mai dificil sa sapi si sa le repari. Povestea cu televizoarele cu ecran plat este similara.

In comparatie cu televizoarele cu tuburi catodice, televizoarele moderne, inteligente sau nu, au mai putine piese. Cu alte cuvinte, acestea sunt foarte integrate. Tehnicienii de la un service de reparat televizoare Galati ar putea efectua reparatiile necesare la sursa de alimentare sau repara un anumit comutator. Daca problema este mai mare, vor fi necesare componente de rezerva specifice producatorului, iar procurarea acestora poate fi dificila.

Producatorii moderni de televizoare sunt constienti de acest lucru si aleg sa nu faca nimic in acest sens, deoarece exista bani de facut cu strategia lor actuala. Cu alte cuvinte, electronicele moderne, cum ar fi televizoarele, sunt facute pentru a se defecta si a fi aruncate. Companiile care produc aceste televizoare au modele mai noi pe care sa vi le vanda si pur si simplu nu are niciun sens din punct de vedere comercial sa va ajute sa va pastrati televizorul existent mai mult timp.

Prin urmare, in loc sa produca un produs care sa dureze zeci de ani, acestea fac un produs suficient de durabil pentru a trai pana la sfarsitul perioadei de garantie si apoi sa se inceapa sa functioneze deficitar sau sa se strice de tot. In economie, acest fenomen este denumit “obsolescenta planificata”.

Vorbind despre repararea display-ului (din nou), multe televizoare moderne nu sunt sustinute de display-uri de rezerva. Producatorii stiu ca consumatorii lor nu vor plati pentru o reparatie care costa mai mult decat pretul actual al televizorului. Prin urmare, ei nu se obosesc sa faca panouri suplimentare. Toate ecranele pe care le fac pentru un anumit model intra intr-un televizor existent, nou-nout.

Concluzie

Preturile televizoarelor, la fel ca si cele ale majoritatii produselor electronice de consum, au fost in scadere. Prin urmare, daca se prezinta o reparatie a televizorului si costurile de remediere a acestuia sunt mai mult de jumatate din pretul unui televizor nou-nout, este recomandat sa renuntati la vizita la un atelier de reparatii televizoare, si sa cumparati in schimb unul nou.

Cu toate acestea, nu toate reparatiile sunt majore sau nereparabile. Este posibil ca unele probleme sa nu necesite atentia unui expert. De exemplu, daca aparatul se aprinde si se stinge singur, defectiunea ar putea fi la sursa de alimentare. Simpla deconectare a televizorului de la priza electrica ar putea remedia situatia.

Nu uitati sa consultati manualul de utilizare si pastrati sectiunea de asistenta a marcii dvs. la un clic distanta, adaugand-o la marcajele din browserul dvs. web preferat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *