Exista mai multe situatii in care va trebui sa achizitionezi o centrala termica murala in condensare. In cadrul acestui articol iti vom prezenta situatiile principale care iti arata ca te apropii de acest moment. In principiu, poti face aceasta achizitie atunci cand iti renovezi locuinta sau iti construiesti o casa, atunci cand iti schimbi furnizorul de agent termic sau pur si simplu cand centrala ta veche nu mai functioneaza corespunzator.
Centralele termice in condensare sunt foarte versatile, avand dimensiuni mult mai mici, asa incat pot fi instalate cu usurinta oriunde. De asemenea, acestea sunt foarte fiabile si au un design mult mai placut si modernist. Nu in ultimul rand, poti controla aceste centrale de la distanta, cu ajutorul unei aplicatii de telefon mobil, asa incat iti asiguri ce temperatura doresti in casa intr-un mod mult mai eficient din punct de vedere energetic. Acestea fiind spuse, www.montaj-centrale-termice.net iti recomanda sa iei serios in calcul acest tip de centrala termica.
Asadar, atunci cand vezi ca centrala ta veche nu mai functioneaza corespunzator sau ca locuinta ta consuma tot mai multa energie, ar trebui sa te gandesti serios sa iti schimbi centrala. O schimbare de care vei fi multumit cu siguranta pentru multi ani.
Care este modul de functionare al unei centrale termice in condensare?
Modul de functionare al unei centrale termice in condensatie este asemanator cu al unei centrale clasice, dar prezinta anumite schimbari esentiale. In primul rand, centralele termice in condensare pot fi utilizare cu gaz natural sau cu GPL. In general se utilizeaza gazul natural, exceptie facand situatiile in care acesta nu este disponibil sau in cazul utilizatorilor industriali,
La baza mecanismului de functionare al acestui tip nou de centrale se regaseste principiul condensarii, care nu exista la centralele clasice, informeaza un service centrale termice Focsani. Astfel, energia care este produsa in urma arderii gazelor este recuperata si se transforma in caldura, in loc sa se piarda. Astfel, spre deosebire de centralele clasice eficienta energetica creste cu aproximativ 10-12%.
In plus, pe langa faptul ca se recupereaza caldura produsa in urma gazelor arse, se recupereaza caldura si prin condensarea vaporilor de apa. Acestea apar ca rezultat al arderii hidrocarburilor. Pentru a explica procesul mai simplu, acest tip de centrale au capacitatea de transforma toate tipurile de caldura produse la interior in caldura utilizabila la exterior.
Asadar, trebuie sa stii ca puterea termica totale a unei centrale in condensatie pe gaz ajunge sa fie la aproape acelasi nivel cu puterea utila. In cazul centralelor clasice acest lucru nu s-ar putea intampla niciodata. In acest fel pierderile sunt mult diminuate, eficienta energetica creste, iar consumul total de gaz scade.
Ce beneficii aduce achizitionarea unei centrale termice murale in condensare?
Exista o multitudine de beneficii care au facut ca un numar tot mai mare de persoane sa opteze pentru o centrala termica pe gaz in condensare. Iata cateva dintre acestea:
- Costuri scazute pentru incalzire si un nivel de eficienta ridicat – asa cum mentionam initial, energia produsa in urma arderii gazelor este folosita si transformata in calduraprin procesul de condensare. Chiar daca pretul unei astfel de centrale este mai mare, costurile se amortizeaza in timp si durata de functionare este mai lunga.
- Designul este unul modern, cu dimensiuni mai mici – acest tip de centrale este mult mai versatil, avand o forma compacta care permite instalarea in spatii mici, usor de integrat in orice locuinta.
- Protejeaza mediul inconjurator – cantitatea totala de emisii de gaze este cu mult mai mica in comparatie cu o centrala clasica. In plus, sistemul este compatibil cu instalatiile solare, situatie in care amprenta de carbon este redusa si mai mult, iar cheltuielile devin mai mici.
- Control de la distanta prin functii inteligente – centralele termice murale cu condensare pot fi controlate cu usurinta de la distanta prin aplicatiile de telefon mobil; astfel, ele pot fi adaptate la nevoile fiecarei locuinte, ceea ce va creste eficienta si va scadea costurile de utilizare.