Frigiderul nu mai functioneaza? Posibile probleme

Frigiderul este o parte atat de esentiala a casei incat va pune intr-o situatie foarte dificila atunci cand nu mai functioneaza. In primul rand, va trebui sa tineti usa inchisa pentru a pastra aerul rece cat mai mult timp posibil. Apoi exista ingrijorarea ca totul se va strica daca cineva nu poate veni sa o repare imediat, sau macar in timp util. Dar de ce a incetat sa mai functioneze frigiderul Dvs?

De fapt, frigiderul poate fi cel mai de incredere aparat din casa. Daca va ganditi bine, el functioneaza ani de zile fara sa va dea batai de cap. Este super fiabil, si mereu acolo pentru Dvs atunci cand aveti pofta de mezeluri reci, sau de o bautura racoritoare. Dar acum trebuie sa va dati seama de ce frigiderul a incetat sa functioneze din senin.

Cel mai bun mod pentru aceasta sarcina este sa invatati putin despre frigiderul Dvs, si despre modul in care functioneaza. Apoi va puteti da seama cum ar putea sa nu mai functioneze, daca nu doriti sa alegeti calea cea mai simplu, si anume sa apelati la un centru de reparatii frigidere Arad.

Cum functioneaza frigiderele

La fel ca si aparatul de aer conditionat, frigiderul functioneaza pe acelasi tip de sistem. Functioneaza cu un compresor, bobine si agent frigorific. Practic, frigiderul are benzi de agent frigorific care trag caldura si umiditatea din interiorul frigiderului si congelatorului. Serpentinele pun caldura inapoi in aer in afara frigiderului, iar compresorul ruleaza intregul sistem.

Ce face ca frigiderul sa nu mai functioneze?

In cadrul componentelor frigiderului, exista mai multe parti precum termostatul, temporizatoarele, intrerupatoarele, ventilatoarele si multe altele, aminteste Reparatiifrigidere.net. Exista garnituri ale usilor, dar si membri ai familiei care nu inchid usile. Cand oricare dintre aceste elemente se defecteaza, puteti avea un frigider care nu mai functioneaza, si care inceteaza sa va raceasca alimentele.

Iata cateva dintre lucrurile care pot merge prost cu frigiderul Dvs:

  • Termostatul este defect – Acesta este principalul motiv pentru care frigiderele nu vor mai functiona. Termostatul trimite semnal la condensator, care porneste compresorul si motorul, si raceste aerul. Termostatul poate fi inlocuit cu usurinta de catre tehnicianul local de reparatii.
  • Lichid de racire scazut – Lichidul de racire circula prin bobine pentru a elimina caldura si umiditatea din aerul interior. Fara suficient lichid de racire, cel mai bun compresor si motor nu isi pot face treaba.
  • Baterii murdare – Daca caldura si umiditatea nu pot scapa din cauza prafului care se formeaza pe serpentine, frigiderul nu se va raci corespunzator. Tehnicianul de reparatii le va curata pentru dvs. si va face frigiderul sa functioneze din nou.
  • Tensiune insuficienta la unitate – Un multimetru sau un verificator de tensiune poate testa curentul trimis la frigider pentru a determina daca primeste suficienta energie pentru a functiona.
  • Intrerupator defect – Daca frigiderul nu porneste, acesta poate fi primul lucru pe care profesionistul il verifica pentru a-l pune din nou in functiune.
  • Motor defect – Daca motorul dumneavoastra s-a ars, unitatea se va opri si nu va porni deloc. Atunci un motor nou este necesar.
  • Compresor defect – Daca agentul frigorific nu poate circula, aerul nu va fi racit. Prin urmare, va trebui instalat un nou compresor.
  • Condensator defect – Condensatorul este cel care anunta compresorul cand sa inceapa ciclul. Daca acesta nu porneste, e semn ca condensatorul poate avea nevoie de inlocuire.

Acestea sunt cateva motive comune de nefunctionare, dar ele pot fi mult mai numeroase, dat fiind numarul mare de piese existente la un frigider. Daca aveti o problema cu frigiderul, cea mai buna recomandare este sa apelati la compania locala de reparatii pentru depanare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *