Te pregatesti sa cumperi o masa de tenis?

Tenisul de masa este un joc foarte popular – aproape toata lumea poate juca – si este o modalitate foarte buna de a aduce oameni de diferite varste impreuna si de a incuraja copiii sa practice mai multe exercitii fizice. Cu toate acestea, exista mai multe modele de mese disponibile, iar calitatea nu variaza atat de mult; acest lucru poate duce la o anumita confuzie si, in special pentru cei care cumpara o masa de tenis de masa pentru prima data, alegerea poate fi de multe ori destul de dificila. E greu sa stii, ca incepator, daca alegerea ta merita banii dati pe ea.

Masa tenis de masa

Exista unele aspecte pe care e bine sa le luati in considerare atunci cand veti face alegerea:

• Culoarea

In urma cu ceva ani, aproape toate mesele vandute erau de culoare verde – culoarea traditionala a blatului. Astazi insa, tot mai multi clienti aleg o masa de tenis de masa albastra. Unii producatori consacrati au oferit intotdeauna o gama larga de mese de culoare albastra, iar acum alti producatori au decis sa introduca si ei optiunea albastra. Avantajul modelelor albastre este ca par intr-un fel mai usoare si mai „aeriene” decat culoarea verde consacrata. Culoarea mingii care contrasteaza cel mai bine cu culoarea albastra este cea portocalie. Unii oameni considera verdele ca fiind o optiune pentru o masa de pus afara, deoarece aceasta culoare se poate asorta mai bine in gradina. Este demn de remarcat, totusi, ca in cazul in care este utilizat o husa, aceasta va fi verde, asa ca acesta va avea cel mai mare impact asupra potrivirii cu mediul inconjurator.

• Plasa fixa sau detasabila

Plasele detasabile de la mesele de tenis de masa traditionale au nevoie intotdeauna de strangere, reglare si reparare, si necesita de multe ori inlocuire. Ele au fost de multe ori o sursa de zgarieturi si de deteriorare a mesei. Astazi, mai multe modele de mese au plase fixe care isi mentin pozitia fara a avea nevoie de ajustare. Dezavantajul unei plase fixe este faptul ca latimea totala a mesei din pozitia de depozitare este crescuta, deoarece suportii plasei nu sunt situati in interiorul mesei. Mai nou, plasele detasabile sunt de multe ori de tip “clip-on” si sunt mult mai fiabile decat plasele detasabile vechi.

Asamblare

Cele mai multe mese sunt vandute pliate si impachetate, si necesita o asamblare inainte de prima folosire. Mesele mai cu pretentii ar putea sosi gata asamblate. Chiar si mese foarte simple, cu parti mobile, pot veni, de asemenea, gata asamblate. Mesele de tenis de masa medii necesita adesea o asamblare a structurii inferioare. Toate mesele se vand cu instructiuni usor de urmat, explicite, si nu necesita scule speciale sau putere deosebita pentru montaj. Timpul de asamblare obisnuit este de aproximativ 30-40 de minute, in cazul in care faci aceasta operatiune pentru prima oara.

One thought on “Te pregatesti sa cumperi o masa de tenis?

  1. Nu stiu ce sa zic, mie nu mi se pare ca ping-pong-ul (de amatori) ar fi cine stie ce activitate fizica. Ala pentru performanta, fara comentarii, e solicitant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *