Lucruri pe care trebuie sa le faceti inainte de a incepe o afacere

1. Dezvoltati un mesaj puternic

Ce problema a clientilor rezolvati, pentru care clientii potentiali sunt dispusi sa o plateasca? Aceasta este adesea numita propunere de valoare.

De asemenea, care este motivul pentru care afacerea Dvs va avea succes operational si financiar?

2. Concentrati-va pe client si intelegeti pe deplin piata

Exista multe exemple de firme care nu au cel mai bun produs/serviciu, sau care nu sunt primele pe piata, dar au mare succes deoarece au stapanit marketingul si vanzarile.
Cercetati datele demografice ale bazei de clienti potentiali, si intelegeti obiceiurile lor de cumparare. Urmariti concurentii, discutati cu companii similare, vizitati site-urile web ale concurentilor, si aflati ce spun clientii lor despre ei pe retelele sociale, recomanda proprietarul unei companii de infiintare SRL in Craiova.

3. Incepeti cu putin, si apoi cresteti

Daca este posibil, autofinantati-va ideea de afaceri, si apoi cautati finantare cand puteti crea o poveste de crestere. Acest lucru va poate determina sa va impartiti oferta de produse/servicii in bucati mai mici, astfel incat sa puteti finanta etapele initial, si sa obtineti putina tractiune si experienta.

4. Intelegeti propriile puncte forte, abilitati, si ce timp aveti disponibil

Cand conduceti o afacere, e indicat sa stiti cand trebuie sa angajati un contabil, un avocat, un agent de asigurari, un specialist in marketing, un designer de pagini web sau un alt profesionist. Acest lucru va incepe procesul dvs. de management ca proprietar de afaceri.

5. Inconjurati-va de consilieri si mentori

Lansarea si dezvoltarea unei afaceri este dificila, si mai mult de jumatate din afacerile noi vor esua in primii 5 ani de activitate, amintesc cei de la www.infiintari-firme.net. Nicio persoana nu poate avea toate cunostintele, experienta sau chiar perspectiva pentru a gestiona orice situatie de afaceri. Castigati din abilitatile si experientele altora.

6. Cunoasteti numerele

Intelegeti bine cifrele care va spun cum merge afacerea Dvs, si la ce va puteti astepta. Acestea includ costurile de pornire, vanzarile, profiturile proiectate, fluxul de numerar si multe altele, in functie de natura afacerii dvs. si de modul in care definiti succesul.

Veti lua multe decizii „din mers”, iar cunoasterea cifrelor – economia afacerii – va ajuta sa va asigurati ca luati deciziile corecte.

Cautati modalitati de a reduce costurile acolo unde puteti. Folositi instrumente rentabile – cum ar fi marketingul prin e-mail si marketingul pe retelele sociale – pentru a creste gradul de constientizare, mai degraba decat metodele traditionale de publicitate mai costisitoare.

7. Intelegeti ca nu exista drepturi

Nu subestimati aceasta fraza: veti munci din greu pentru toate realizarile Dvs.

A fi proprietar de afacere este unul dintre cele mai grele locuri de munca. Intr-un sondaj recent, 40% dintre proprietarii de afaceri mici au spus ca nu isi iau vacante, si ca au banii blocati in afacerea lor.

8. Dezvoltati o pasiune pentru ceea ce faceti

A fi un fondator de afaceri poate fi o cariera singuratica, si cateodata nu exista suficiente ore in zi pentru a realiza totul.

De la mari succese la mari dezamagiri, daca nu sunteti alimentat de pasiune la fiecare pas, munca Dvs devine mult mai grea. Amintiti-va de ce v-ati inceput afacerea, si lasati-va pasiunea sa va conduca in mod continuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *