Avantajele sistemelor de alarma wireless

1. Instalare usoara

Unul dintre avantajele de top ale unui sistem de alarma wireless este ca nu necesita instalarea distructiva si costisitoare a unei alarme cu fire. Acestea din urma necesita instalarea electrica – testarea circuitului, conductori electrici si de separare prin fire – si de asemenea instalarea fizica, care poate include demolari minore; de asemenea poate chiar solicita serviciile (costisitoare) ale unor specialisti pentru a taia prin betoane, granit, marmura, faianta, gresie, redirectionare de tevi, precum si alte modificari necesare pentru a instala o alarma cu fir. Un sistem wireless are nevoie doar de instrumentele de baza, cateva suruburi, si cateva ore libere.

2. Usor de extins si actualizat

Alimentat cu baterie: Desi unele sisteme de alarma cu fir au o baterie de rezerva, acestea sunt masuri de urgenta care se epuizeaza rapid. Un sistem de alarma wireless modern, pe de alta parte, este proiectat sa functioneze la numai din puterea bateriei si, prin urmare, ofera un sistem mai robust si fiabil pentru managementul puterii bateriri. Cele mai multe produse wireless va solicita sa verificati bateriile in mod regulat, astfel incat nu veti fi prins niciodata cu un sistem nealimentat. Puterea bateriei inseamna ca, fie si in cazul in care un raufacator taie liniile de curent electric, sistemul este inca apt pentru protectie.

3. Aria de acoperire

Cele mai bune sisteme de alarma wireless pot comunica cu usurinta la distante de sute de metri – mai mult decat dublu fata de aria acoperita de un sistem pe baza cu fir. Acest lucru face mai usoara treaba de a asigura proprietati chiar si in locuri indepartate (cum ar fi un garaj sau dependinte de sine statatoare care stau departe de casa). Si, daca traiti in zone agricole, mai multe sisteme pot fi conectate impreuna pentru a crea o retea de securitate asupra intregii proprietati.

4. Retea celulara

Cele mai multe sisteme de alarma wireless trimit alarma prin semnal de telefon mobil. Acest lucru inseamna ca, chiar daca energia electrica se intrerupe sau liniile de telefon sunt taiate, sistemul este in continuare conectat la compania de alarma, politia locala, si oricine altcineva de pe lista de notificare. Chiar si cel mai bun hot ar avea nevoie de mult timp pentru a scoate din uz intreaga retea de celule.

5. Au preturi accesibile

Deoarece sistemele de alarma wireless nu necesita cabluri sau instalatii majore, ele sunt foarte potrivite pentru proprietarii de case si chiriasi. Todata, ele sunt portabile, astfel incat le puteti lua la o noua casa atunci cand va mutati.

6. Semnal de urgenta printr-un semnal de telefon mobil (nu linia telefonica de acasa)

Smart Home: Tehnologia incorporata in unele kituri de sisteme de alarma fara fir va permite nu numai sa instalati o monitorizare video si sa primiti notificari de activitate cu privire la orice evenimente din casa dumneavoastra, dar, de asemenea, puteti controla si alte sisteme prin intermediul computerului sau telefon inteligent. Acestea includ controlul luminilor, incuietorilor usilor si a temperaturii – aspecte deosebit de utile mai ales atunci cand sunteti departe, in vacanta, sau daca v-ati securizat o a doua casa.

7. Depanare simpla

Instalatorul alarmei poate identifica de la distanta orice probleme cu un sistem de alarma wireless. Acest lucru inseamna ca puteti apela serviciul tehnic in timpul aceluiasi apel telefonic – nici o vizita a vreunui tehnician nu este necesara. In plus, multe alarme fara fir ruleaza propriile programe de depanare in mod automat si proactiv ca sa va anunte cu privire la orice probleme sau semne de avertizare.

8. Upgrade-uri usoare

Din moment ce fiecare componenta a sistemului dumneavoastra este fara fir, este usor sa eliminati o parte a sa si sa o inlocuiti cu un model actualizat. Puteti cumpara de asemenea senzori suplimentari, sau adauga noi caracteristici, cum ar fi monitorizarea video – dupa ce ati instalat sistemul. Nu puteti face nimic din toate acestea la fel de usor cu o alarma clasica cu fire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *