Factori cheie care influenteaza alegerea unui medic veterinar

Distanta

Incearca sa gasesti un medic veterinar care este aproape de casa ta. Pentru inceput, o sa fie util, iar daca vreodata va exista o urgenta, vei putea sa-ti duci animalul de companie acolo in cel mai scurt timp posibil, ceea ce ar putea insemna diferenta dintre viata si moarte. Un alt aspect important il reprezinta existenta unui loc de parcare sau accesibilitatea transportului public.

Recomandarile altor posesori de animale de companie

Vorba din gura in gura poate fi foarte utila si informativa. Discuta cu alti posesori de animale de companie despre veterinarii la care apeleaza si cum au fost experientele lor. Asigura-te ca iei in considerare tipul de animale pe care acestia le au si nu ezita sa deschizi o conversatie in parc sau la o plimbare cu posesorii aceleiasi rase

Programul de lucru

Asigura-te ca orele de lucru ale medicului veterinar sunt suficient de flexibile incat sa iti poti aduce animalul de companie pentru un tratament care nu este atat de urgent. Intreaba daca clinica este deschisa in serile lucratoare sau in weekend. Cateodata poti afla aceste informatii si de website, daca firma detine unul.

Toti veterinarii incearca sa asigure anumite beneficii de tratament de urgenta in afara orelor de lucru, desi s-ar putea sa nu fie la cabinet in momentul respectiv. Tu si animalul tau de companie s-ar putea sa fiti trimisi mult mai departe decat credeati in caz de urgenta.

Atitudinea personalului

Cand iti duci animalul de companie la veterinar, pentru orice tratament, vrei sa stii ca el sau ea este pe maini bune. Cum iti trateaza personalul animalul? Sunt amabili, interesati sau dedicati? Animalul tau pare sa sa se simta confortabil? Incearca sa observi daca cei care au grija de animalul tau sunt la fel de interesati ca si tine. Observa felul in care acestia iti furnizeaza infomatiile de care ai nevoie.

Specializarea

Medicii veterinari sunt in cea mai mare parte generalisti care efectueaza o varietate de proceduri medicale si chirurgicale, dar apar situatii in care un specialist trebuie sa preia conducerea , spre exemplu, pentru o scanare RMN. Intreaba in ce alte domenii sunt specializati si daca au legaturi cu specialisti externi, daca este nevoie.

Servicii suplimentare

Multi medici veterinari ofera astazi servicii suplimentare, cum ar fi dresarea cateilor si cursuri de ascultare. Majoritatea ofera sfaturi si fise informative pentru a te ajuta sa ai grija de animalul tau. Daca esti interesat de categoriile de servicii suplimentare pe care medicul veterinar le ofera, suna-l sau verifica daca are un site web, unde ar putea fi mentionate.

Pretul

Preturile pentru ingrijirea animalelor de companie pot varia in functie de locatia medicului veterinar, de facilitatile pe care le ofera si de cheltuielile generale. Personalul ar trebui sa te poata lamuri cu privire la acest aspect. Asigura-te ca intrebi exact ce este inclus pentru orice tratament. Daca animalul a fost operat, afla daca vor exista taxe suplimentare pentru controalele postoperatorii.

Nu uita ca ingrijirea de urgenta pentru animale de companie poate deveni foarte costisitoare si nu este niciodata previzibila. Este o idee buna sa iei in considerare asigurarea pentru animale de companie sau sa deschizi un cont special de economii doar pentru animalul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *