Aspecte de interes atunci cand doriti sa luati un credit imobiliar

Documentatia necesara si perioada de aprobare

In cazul in care timpul pe care il ai la indemana este limitat si nu vrei sa pierzi o achizitie imobiliara foarte buna, perioada de aprobare este un factor important. In functie de tipul de procedura pe care il are fiecare banca, durata de aprobare si documentatia necesara vor fi diferite. Cel mai simplu este sa incerci sa faci o cerere online, fara a mai pierde timpul pe la cozi si cu drumuri la banca inutile, recomanda cun grup de evaluatori imobiliari autorizati Targoviste. Totusi, fiecare situatie poate avea caracteristici aparte.

In ceea ce priveste documentatia, aceasta in general este standard, la care se pot adauga solicitari suplimentare, dupa caz. Vei avea nevoie de documente de identificare, cum ar fi cartea de identitate, dar si de acte prin care sa dovedesti veniturile pe care le ai. Printre acestea amintim: adeverinte de salarii, decizie pensionare, semnare Acord de interogare la ANAF. Pentru un credit imobiliar vei avea nevoie si de actele locuintei in cauza, dar si de un contract de vanzare-cumparare, autorizatii de constructie si multe drumuri la notariat.

Garantiile cerute si verificarea veniturilor

Fiecare creditor accepta diferite tipuri de venituri. In timp ce unii accepta doar veniturile salariale, de obicei cu angajare pe perioada nedeterminata, altii sunt mai deschisi. Cel mai bine ar fi sa colaborezi cu o unitate bancara care accepta: pensii, activitati agricole, activitati independente, chirii, dividende, contracte de colaborare, drepturi intelectuale, venituri din activitati in strainatate.

De asemenea, unele institutii iti vor cere sa faci dovada amanuntita a veniturilor pe care le ai. In plus, solicitatii informatii clare in ceea ce priveste garantiile pe care trebuie sa le oferi si modul in care se procedeaza, amintesc cei de la www.evaluatori-imobiliari.net. Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca doar o anumita parte din venitul net este eligibila pentru a fi utilizata la plata ratelor per persoana/familie.

Conditiile de varsta

In general, conditiile de varsta fac referire la varsta maxima pe care o poate avea persoana care contracteaza creditul atunci cand imprumutul ajunge la maturitate. De cele mai multe ori, aceasta varsta este in jur de 65-70 de ani, dar totul depinde si de sursa de venit pe care o ai. Acestea fiind spuse, atunci cand ai 50 de ani, nu vei putea primi un credit pentru 30 de ani, ci in cel mai bun caz pentru 20, ceea ce va conduce la cresterea semnificativa a ratelor lunare.

Perioada de rambursare si ratele

Perioada de rambursare mai este denumita si perioada de creditare si reprezinta durata in ani pentru care iei creditul. Fiecare banca poate stabili minimul si maximul in aceasta situatie. Cu cat perioada este mai lunga, ratele lunare sunt mai mici, dar si suma totala platita devine mai mare.

Perioada de gratie este un alt aspect foarte important ce trebuie sa il iei in calcul si aceasta reprezinta perioada in care nu vei plati dobanda dupa ce ai contractat creditul. Aceasta este mai mult o strategie de marketing, prin care banca te lasa 6-12 luni sa platesti doar rata si fara dobanda sau unele chiar iti dau posibilitatea sa nu paltesti nimic. Suna foarte bine la prima vedere, dar dupa ce sumele se aduna va fi foarte greu sa le inapoiezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *