Baterii noi descarcate rapid – Mai au garantie?

Cand puneti aceasta intrebare, este important sa cititi mai intai garantia furnizata impreuna cu bateria dvs. la momentul achizitiei. Apoi, este important sa va ganditi de ce ati porni o baterie noua de mai multe ori pe parcursul unui an, in loc sa testati fie bateria, fie alternatorul. In cele mai multe cazuri, daca o baterie cu o utilizare atat de mica se descarca constant, va aparea o problema cu alternatorul. Verificati alternatorul dvs. de catre unul dintre electricieni auto Iasi preferati de Dvs, si apoi decideti daca exista de fapt o problema cu bateria.

Daca alternatorul are probleme la producerea unei incarcari sau are o continuitate slaba atunci cand este testat, probabil ca bateria se descarca din cauza lipsei de incarcare adecvata in timpul functionarii masinii. Deoarece alternatorul este problema, majoritatea producatorilor si magazinelor de baterii nu vor inlocui bateria. Este responsabilitatea proprietarului masinii sa mentina celelalte parti ale masinii in cea mai buna stare de functionare, astfel incat bateria sa fie intretinuta in timpul utilizarii normale. Permiterea alternatorului sa incarce constant o baterie proasta va deteriora si alternatorul din cauza suprasolicitarii.

In unele cazuri, garantia bateriei nu va acoperi o baterie care s-a descarcat complet de mai multe ori si pe care ati pornit-o cu cabluri de mai multe ori. Cand apare pentru prima data o problema potentiala cu orice baterie noua, este responsabilitatea dvs. sa duceti bateria la locul de cumparare pentru a o testa. In acest moment, daca se gaseste un defect la baterie, aceasta va fi inlocuita rapid, conform www.electricianauto.net. De asemenea, multi producatori de baterii au prevederi in cadrul garantiilor lor in care descurajeaza in mod expres fortarea bateriei. In unele cazuri, o pornire fortata cu cabluri poate anula sau limita garantia, precum si dreptul dumneavoastra de a obtine un produs la schimb.

Desi in unele cazuri poate fi necesara o pornire fortata pentru a reveni pe drum dupa o avarie, ar trebui sa incercati sa limitati utilizarea unei astfel de proceduri. Pornirea fortata a unei masini poate fi efectuata in mod normal intr-un fel care afecteaza foarte putin bateria sau alternatorul, dar daca este efectuata incorect poate duce la deteriorarea ambelor elemente. Folosirea unui incarcator de baterie care furnizeaza un flux mai lent de curent electric pentru a incarca treptat bateria masinii este de departe o metoda mai buna atat pentru baterie, cat si pentru alternator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *