Diferenta dintre usile din uPVC si cele din aluminiu

O usa nu va protejeaza doar casa de elementele exterioare, ci ofera si o serie de alte beneficii si functionalitati. De la sporirea atractivitatii estetice a casei dumneavoastra pana la imbunatatirea eficientei energetice a acesteia, o usa joaca multe roluri. De-a lungul anilor, usile au suferit mai multe modificari in ceea ce priveste design-urile si stilurile disponibile, beneficiile structurale si functionale oferite, si chiar materialul folosit pentru realizarea lor. Astazi, uPVC si aluminiul sunt unele dintre cele mai bune materiale pentru fabricarea usilor, ambele fiind solutii contemporane si durabile pentru ferestre.

Ce este aluminiul?

Aluminiul este un metal usor care ofera proprietati mecanice excelente, cum ar fi raportul mare rezistenta / densitate. Metalul este versatil, durabil si are o viata lunga, ceea ce il face un material popular.

Ce este PVC-ul?

PVC-ul sau clorura de polivinil neplastifiata este o formulare speciala care nu este coroziva, ceea ce inseamna ca uPVC nu corodeaza, putrezeste sau rugineste. Usile din PVC necesita intretinere redusa, sunt eficiente din punct de vedere energetic, si sunt foarte durabile, precizeaza personalul unei firme de termopane Targoviste.

Usi din uPVC vs usi din aluminiu

Fiind cele mai populare si utilizate materiale pentru fabricarea usilor, alegerea intre o usa din aluminiu sau o usa din uPVC este o decizie care trebuie luata dupa o gandire si o analiza serioasa. Pentru a intelege mai bine diferenta dintre cele doua, este important sa intelegeti ce au de oferit – pentru ca usile din PVC si aluminiu vin cu propriile seturi de beneficii care va pot ajuta sa decideti care dintre ele s-ar potrivi mai bine cerintelor dumneavoastra.

Avantajele instalarii usilor din aluminiu

  • Ca material, aluminiul este usor, dar suficient de puternic ca sa fie utilizat pe scara larga pentru fabricarea usilor care pot face fata cu lejeritate greutatii sticlei, fara a impiedica usurinta in operare.
  • Usile din aluminiu sunt rezistente la rugina si la intemperii, ceea ce inseamna ca nu sunt afectate nici macar atunci cand sunt expuse la temperaturi extrem de scazute sau ridicate.
  • Aceste usi sunt usor de intretinut, si raman la fel de bune ca noi cu o simpla curatare obisnuita. O stergere rapida cu o carpa umeda este o operatie de curatare suficienta pentru aceste usi. In plus, aluminiul este un material reciclabil la nesfarsit.
  • Aluminiul ofera o mare flexibilitate de design, si este disponibil intr-o o gama larga de optiuni in culori si finisaje.

Beneficiile usilor din PVC

  • Usile din PVC sunt rezistente la razele UV, si nu sunt predispuse la rugina, coroziune sau putrezire. De asemenea, sunt rezistente la intemperii, si pot fi instalate cu usurinta in zonele de coasta, precum si la temperaturi extreme, informeaza platforma online www.geamuritermopane247.ro.
  • PVC-ul este un slab conductor de caldura, ceea ce inseamna ca usile din PVC ofera o buna izolare termica. Ele nu permit castigul sau pierderea de caldura din interior, mentinandu-le racoroase in timpul verii. si calde in timpul iernii, ceea ce ajuta si la reducerea facturilor de incalzire sau curent (pentru aer conditionat).
  • Usile din PVC sunt totodata foarte usor de intretinut, si pot fi curatate cu o carpa umeda si o solutie usoara de apa cu sapun din cand in cand.
  • Usile din PVC sunt usor de instalat, si au o greutate mica.
  • Usile din PVC sunt extrem de durabile si robuste.

In concluzie, alegerea materialului potrivit pentru usile dvs. este o decizie extrem de importanta care ar trebui luata dupa luarea in considerare a tuturor factorilor si aspectelor relevante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *